Comandă acum și beneficiezi de plata în rate cu dobândă 0% la comenzile până în 2000 Lei și transport în 24-48h!

Transport Gratuit la comenzi de peste 500 lei!

Blog

bijuteria rebecca

Istoria perlelor, unele dintre cele mai îndrăgite nestemate

istoria perlelor

”De asemenea, Împărăţia Cerurilor este ca un negustor care caută mărgăritare frumoase. Când găseşte un mărgăritar foarte preţios, se duce şi vinde tot ce are, iar apoi îl cumpără.” Matei 13:45-46

Perla, una dintre primele pietre prețioase

Perla este acea piatră prețioasă a cărui farmec continuă să se manifeste încă din Antichitate, pe toate continentele și în toate țările. Lăudată în toate culturile, din China Antică, Egipt, Persia, India, Roma, până în cultura aztecă și chiar și în cele antice din Pacificul de Sud și Australia, perla este considerată a fi una dintre cele mai rare, mai valoroase și mai simbolice pietre prețioase.  Fiind piatra reprezentativă pentru luna iunie, perla are o istorie mai veche, fascinantă și plină de simbolism decât oricare altă nestemată. Dar, mai ales, această piatră prețioasă ne demonstrează cum propria sa formare nu ar putea exista fără rezistență și luptă, cum ce ar putea părea la început o nenorocire, poate deveni ceva frumos și valoros.

Una dintre cele mai frumoase și cunoscute aluzii la perle și dragoste este întâlnită în pictura ”Nașterea lui Venus” a lui Botticelli, unde o vedem pe Venus, zeița iubirii, ieșind din scoică – ea însăși fiind perla.

Nu se știe cu exactitate când sau unde a fost descoperită perla, dar se aproximează că a fost cu mult timp înainte ca istoria să fie înregistrată prin scrieri sau orice alte tipuri de reprezentări grafice.  Spre deosebire de majoritatea pietrelor prețioase colorate și chiar de diamante, frumusețea perlelor surprinde privitorul încă din prima clipă și asta pentru că nu au nevoie de tăiere, de șlefuire sau orice alte îmbunătățiri. Perla are o profunzime și o strălucire ce par să radieze din interior – provenind de la o creatură vie, nu este de mirare că frumusețea sa naturală este comparabilă cu cea a unui spirit viu.

Cele mai celebre perle

Perlele legendare au reprezentat, pentru secole de-a rândul, un subiect fascinant, plin de mister. Legendele spun că aceste perle sunt extraordinar de rare și de valoroase și că posedă proprietăți magice care conferă purtătorului noroc și prosperitate. Unele povești sugerează chiar că ele au puterea de a îndeplini dorințe și de a oferi protecție împotriva răului. Având în vedere toate această alură mistică care s-a creat în jurul lor, perlele legendare au fost căutate de conducători, comercianți și aventurieri timp de sute de ani.

La Peregrina

Cunoscută și sub numele de ”cuceritoarea”, această perlă a fost văzută pentru prima dată în picturile care o reprezentau pe Regina Mary I a Angliei (1554). Regina primise ”La Peregrina” în dar de la soțul său, Regele Spaniei, Filip al II-lea, care la rândul său o primise din America – și astfel, celebra perlă a devenit parte a tezaurului spaniol din mijlocul anilor 1500 până în 1813. 

În anul 1969, după ce a beneficiat de multă mediatizare, La Peregrinaa fost vândută la licitație de către Sotheby’s actriței Elizabeth Taylor pentru 37.000 de dolari americani. La acea dată, perla cântărea 10,19 ct, adică aproximativ 203,84 grame. (4 grame = 1 ct).

Sursa: www.winterson.co.uk

Perlele de Hanovra

Perlele de Hanovra sunt un set de perle celebre care datează din secolul al XIX-lea. Perlele au aparținut inițial Casei de Hanovra, familia regală germană, care a ocupat tronul britanic din 1714 până în 1901. Se spune că perlele ar fi fost un cadou din partea Prințului Ernst August de Hanovra pentru soția sa, Prințesa Frederica de Hanovra. Perlele de Hanovra constau în trei șiruri de perle mari, perfect potrivite, cu o închizătoare cu diamante. Se spune că perlele erau printre cele mai fine din Europa în momentul în care au fost achiziționate de Casa de Hanovra. Ele au fost purtate de mai mulți membri ai familiei regale britanice, inclusiv de regina Victoria și regina Elisabeta a II-a. Astăzi, perlele Hanovra sunt considerate o adevărată comoară istorică. Ele sunt deținute de către Ducele de Edinburgh și fac parte din Colecția Regală, fiind ocazional expuse în cadrul unor evenimente regale.

Perlele indiene - Covorul de perle din Baroda

Covorul de perle din Baroda este o operă de artă uimitoare, realizată din materiale prețioase precum mătase, argint, aur, diamante, rubine, smaralde și perle. A fost realizat în India, în secolul al XVIII-lea, și se spune că finalizarea sa a durat aproape 30 de ani. Ceea ce face ca acest covor să fie unic este designul său complicat, care prezintă o serie de flori, păsări și animale, toate țesute împreună folosind cele mai bune materiale. Folosirea perlelor pe covor îi conferă o frumusețe unică și se spune că aproape 1,5 milioane de perle au fost folosite pentru a crea această operă de artă. Covorul de perle din Baroda a fost descris ca fiind una dintre cele mai frumoase piese de artă indiană și a fost expus în diverse muzee din întreaga lume. Astăzi, rămâne un simbol al bogatului patrimoniu cultural al Indiei și este considerat o comoară națională.

Sursa: catchy.ro

Covorul de perle din Baroda este un covor de perle naturale care măsoară 3,5 metri pe 2,5 metri (aproximativ), și se află în Palatul Gaekwar. Este considerată una dintre cele mai frumoase și valoroase opere de artă din lume.

Bibliografie:

Marijan Dundek - ”Diamonds” | Centrul Gemologic Român | M. O'Donoghue - ”Artificial Gemstones” | D. Cunningham - ”Practical Gemmology” | J. Fishman - ”Beyond the four C's” | J. Edward - ”The Smithsonian National | Gem Collection―Unearthed: Surprising Stories Behind the Jewels” | A.Raden - ”Stoned: Jewelry, Obsession and How Desire Shapes the World”

gia.education.org

Distribuie acest articol

​​Abonează-te acum la newsletter și primești gratuit E-Book-ul Rebecca Jewelry!

Ghidul este conceput pentru a te ajuta să alegi bijuteria perfectă în funcție de ocazie sau de persoana căreia vrei să-i acorzi această atenție specială.

Shopping cart
Sign in

No account yet?

Start typing to see products you are looking for.
Shop
0 Wishlist
0 items Cart
My account
0 Compare

Marcare bijuterii

Conform OG190/2000 firma noastra este autorizata ca Operator de metale si pietre pretioase cu Autorizatia nr. 0011859/ 2021

Fiecare bijuterie REBECCA este testata/marcata de ANPC cu marca de stat si poarta marca de responsabilitate a producatorului – RGT, precum si marca de titlu a aurului (375, 585, 750) 

×