1 DEFINITII SI TERMENI

Inainte de a face o Comanda va rugam sa cititi cu atentie prezentele Termeni si Conditii Online, denumite, in cele ce urmeaza, in integralitatea lor “Documentul”.
Folosirea acestui website: www.bijuteriarebecca.com, crearea unui Cont pe Site si/sau realizarea de Comenzi online semnifica acceptul Dvs. in ceea ce priveste Termenii si Conditiile Online mentionate mai jos.
Aceste Termene si Conditii Online sunt valabile exclusiv pentru achizitionarea Produselor si Serviciilor Bijuteria Rebecca, denumite in cele ce urmeaza “Produs/Produsele” si “Serviciile”, afisate pe Site-ul www.bijuteriarebecca.com si comercializate online.

Vanzatorul – Bijuteria Rebecca S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Mun. Timisoara, Calea Buziasului, Nr. 122B, Jud. Timiș, avand numar de ordine in Registrul Comertului 35/3230/2017, cod unic de inregistrare fiscala RO38019957, cont bancar IBAN:  RO45INGB0000999907031146, ING BANK TIMISOARA, denumita in cele ce urmeaza “Vanzatorul/ Bijuteria Rebecca”.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta de majorat implinita sau persoana juridica, legal constituita, inregistrata pe Site, direct, sau prin reprezentantii sai legali, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice Site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Online .

Cumparator/Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta de majorat implinita sau persoana juridica sau orice entitate juridica, legal constituita, care isi face un Cont in Site, care are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Vanzator (electronic, telefonic etc.) in baza crearii unui Cont si/sau in baza unui acord de utilizare existent intre Vanzator si acesta si care, acceptand Termenii si Conditiile Online, efectueaza o Comanda valida pe Site (initiaza, completeaza si finalizeaza o Comanda). Inainte de a fi Cumparator/Client, orice persoana fizica, persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site, devine mai intai Utilizator.

Varsta de majorat – varsta implinita de 18 ani pentru ambele sexe;

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Utilizatorului/ Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi, garantii Bunuri etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Cos/Cosul meu – sectiune din Cont care permite Utilizatorului/Cumparatorului/ sa adauge Bunuri si/sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care Bunurile si/sau Serviciile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii, Utilizatorul/Cumparatorul va beneficia de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor si/sau Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

Site – magazinul online gazduit la adresa web www.bijuteriarebecca.com si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si/sau Servicii de pe Site.

Bunuri si Servicii – orice Produs sau Serviciu listat pe Site, inclusiv Produsele si/sau Serviciile mentionate in Comanda, ale caror caracteristici au fost agreate de Cumparator, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat, inclusiv documentele aferente mentionate in prezentul Document.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului. Comanda valida confirmata de catre Vanzator, conform celor specificate in prezentul document, constituie Contract

Continut – reprezinta:
– toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic; incluzand, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, video, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, care sunt detinute de Bijuteria Rebecca , acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare);
continutul oricarui e-mail trimis Utilizatorilor/Cumparatorilor/Clientilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
– orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului/Clientului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
– informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
– informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
– date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Review/Comentariu – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui Bun si/sau Serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca Bunul si/sau Serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre Vanzator si/sau producator.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/Cumparator fata de un Bun sau Serviciu. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare Bun putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/ Cumparator asupra unui Bun sau Serviciu.Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre Bunurile si/sau Serviciile din pagina respectiva.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit Bun. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/Client/Cumparator unui alt Utilizator/Client/Cumparator in cadrul unei discutii.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.), continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la Produse/Bunuri similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri si/sau Servicii adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre Vanzatorul, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.


Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.


Newsletter – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra Bunurilor, Serviciilor si/sau Promotiilor desfasurate de catre Vanzator intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Link – legatura intre documente/module/pagini apartinand Site-ului (link-uri interne) sau intre Site si alte site-uri relevante exterioare acestuia (link-uri externe).

Drepturile Clientilor/Cumparatorilor, asa dupa cum sunt prevăzute în Legea nr. 449/2003, actualizata si republicata, privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, precum si in actele normative incidente in materie, nu sunt afectate prin prezentul Document.

2 DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic/whatsapp sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii, are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda, in sensul scaderii numarului acestora. Intr-o astfel de situatie, Vanzatorul va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna proportional o parte din suma achitata.
2.4.Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul email-ului (postei electronice) si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.
2.5.Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

3 POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Folosirea Continutului, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea acestuia, implica aderarea si acceptarea Utilizatorului/Clientului la prezentele Termeni si Conditii Online.
3.2. Utilizatorul/Clientul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta Documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment, cu exceptiile precizate expres in prezentul Document. In cazul in care Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru Document, trebuie sa o faca in scris, in mod clar, expres si neechivoc, prin transmiterea unui email in acest sens Vanzatorului, la adresa de e-mail: contact@bijuteriarebecca.com . Odata cu revocarea acceptului pentru Termeni si Conditii, Utilizatorul/Clientul accepta ca renunta la: accesul la Bunurile si/sau Serviciile oferite de Vanzator prin intermediul Site-ului, primirea newsletter-elor si/sau comunicarilor din partea Vanzatorului de orice natura (electronice, etc.)
3.3. Cu titlu de exceptie, Cumparatorul/Clientul nu poate sa isi revoce acordul exprimat in favoarea respectarii Termenilor si Conditiilor Online pe perioada derularii unui Contract, pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de Vanzator pentru Produsele livrate si/sau Serviciile prestate in baza Comenzii onorate de Vanzator
3.4. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.
Pentru motive justificate Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/ Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/ Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Vanzatorul. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Vanzatorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate.
3.5. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
3.6. Vanzatorul poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
3.7. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia, etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
3.8. Dupa aprox 5 (cinci) zile de la achizitionarea unui Bun si/sau Serviciu, in vederea monitorizarii bunei functionalitati a Site-ului, cat si pentru imbunatatirea serviciilor oferite prin intermediul Site-ului, Cumparatorului i se va solicita inscrierea unui Review legat de Bunul si/sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de e-mail sau telefonic/whatsapp inscrisa de Cumparator in Cont. In acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili  Utilizatori/Clienti/Cumparatori de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor.
3.9. In cazul platilor online sau prin virament, Vanzatorul nu este/nu poate fi facuta responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand, dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de moneda nationala Leul (RON), comisioane interbancare, comisioane BNR, etc. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.
3.10. In imaginile de prezentare a Bunurilor si/sau Serviciilor Vanzatorul isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse/accesorii etc., decat cele comercializate pe Site si care sunt utilizate pentru a crea o grafica ambientala placuta, prezenta lor in acele imagini fiind doar cu caracter exemplificativ. Respectivele produse sau accesorii pot sa nu fie incluse in componenta si/sau costurile Bunurilor respective si implicit nu vor fi livrate impreuna cu acestea.
3.11. Informatiile, respectiv imaginile/pozele Bunurilor de pe Site au caracter informativ, iar Bunurile livrate pot diferi de imaginile lor prezente pe Site din punct de vedere al culorii sau nuantei.
3.12. Promotiile/ofertele prezentate pe Site sunt valabile in limita stocului disponibil. Promotiile sunt valabile pe perioade limitate de timp, de regula mentionate. In cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limitele stocurilor disponibile.
3.13. Prezenta Bunurilor pe Site NU garanteaza existenta lor in STOC. Verificarea stocului se poate face numai prin procesarea Comenzii. În cazul în care Bunul nu se va mai regăsi în stoc, Vanzatorul își rezervă dreptul să anuleze în mod unilateral comanda și să restituie banii Cumpărătorului.
3.14. Casa Rusu isi rezerva dreptul de a modifica pretul Bunurilor si/sau Serviciilor afisate pe Site, fara o instiintare/notificare prealabila, in conformitate cu Politica sa Comerciala si de Vanzari. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice alta informatie de pe Site, fara nici o anuntare prealabila.
3.15. Pentru o buna informare a sa, Cumparatorul va monitoriza permanent Termenii si Conditiile Online, care pot fi actualizate, modificate si completate oricand de Vanzator.
3.16. In cazul unor neintelegeri se aplica Termenii si Conditiile Online valabile la momentul aparitiei neintelegerii intre Parti si notificarii acesteia in scris de catre Cumparator catre Vanzator.
3.17. Prin folosirea Site-ului, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Site-ului, Continutului, Vanzatorului sau oricarui tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

4 DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

4.1    Continutul, astfel cum este definit in prezentul Document incluzand, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Vanzatorul, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
4.2  Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului/ nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Vanzator, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Vanzatorului asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Vanzatorul.
4.3     Orice Continut la care Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Vanzatorl si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Vanzatorului cu referire la acel Continut.
4.4       Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul/ poate copia, transfera si/sau utiliza Continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.
4.5     In cazul in care Vanzatorul confera Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului/ dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit Continut, la care Utilizatorul/ Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor Continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor Continuturi pe Site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Vanzatorului pentru respectivul Utilizator/Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest Continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui Continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
4.6    Niciun Continut transmis catre Utilizator, Client, sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Vanzatorului si/sau al angajatului/prepusului Vanzatorului care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul Continut.
4.7     Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau prin  acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
 

5 COMANDA

5.1    Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in Cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda prin efectuarea platii prin una dintre modalitatile indicate expres pe Site. Odata adaugat in Cos, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in Cos, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei Comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.
5.2    Pentru a duce la bun sfarsit o comanda, Cumparatorul trebuie sa urmeze optiunea “finalizeaza comanda”, care, dupa introducerea produselor in cos, ofera Cumparatorului posibilitatea de a opta intre: (i) a utiliza contul sau existent pe site, pentru atentificare; sau (ii) a crea un cont nou in scopul autentificarii; sau (iii) a finaliza rapid o comanda fara deschiderea unui cont pe site. Ultima optiunea difera de primele doua prin aceea ca orice potential Cumparator nu trebuie sa-si mai deschida un cont pe site iar datele sale nu vor fi retinute permanent pe site, ci doar atata timp cat este nevoie pentru procesarea comenzii si perfectarea vanzarii, datele fiind sterse automat ulterior acestui moment. Totodata in lipsa unui cont pe site, Cumparatorul nu va putea sa verifice istoricul achizitiilor sale pe site si la orice noua intentie de achizitie online, pe site, va trebui sa-si introduca din nou toate datele, ca si la prima achizitie. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul garanteaza ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
5.3     Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
5.4      Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei Parti fata de cealalta sau fara ca vreo Parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
5.4.1 neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a Tranzactiei, in cazul platii online;
5.4.2 invalidarea Tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzatorul, in cazul platii online;
5.4.3 datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt nereale, incomplete si/sau incorecte;
5.4.4 In cazul unei erori cu privire la pretul produselor, generate de comunicarea tehnica gresita dintre programul de gestiune si preturi al Vanzatorului si site-ul www.bijuteriarebecca.com. In nicio situatie nu se pune problema de nerespectare a drepturilor consumatorului.
5.5     In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 14 (paisprezece) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.
5.6      Disponibilitatea unui Bun va fi afisata in Site dupa cum urmeaza:
Disponibil online – avem mai mult de 3 bucati in stocul Vanzatorului
Stoc epuizat – Nu mai exista pe stoc
La Comandă – bunul nu exista in stocul Vanzatorului si urmeaza a fi comandat de Vanzator de la Furnizor
5.7  Posibilitatea anularii unei comenzi este disponibila prin completarea formularului cu datele necesare de la sectiunea Politica de retur.Daca v-ati  razgandit si nu mai doriti  un Bun din comanda, doriti  alt Bun decat cel comandat sau nu mai doriti  niciunul dintre Bunurile comandate, ne puteti  anunta cat mai repede pe adresa de e-mail: contact@bijuteriarebecca.com sau la nr de telefon 0745203839. Colegii nostri de la Relatii Clienti vor face tot posibilul sa va modifice sau sa va anuleze Comanda.
5.8      Dupa ce ati inregistrat comanda, puteti urmari statusul acesteia din contul Dvs. de Client, in sectiunea “Comenzile mele”.

6 FACTURARE – PLATA

6.1      Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul Site-ului www.bijuteriarebecca.ro sunt in lei (RON) si includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare. Pretul Bunurilor este evidentiat separat de pretul Serviciilor. Facturarea Bunurilor si/sau Serviciilor achizitionate se face folosind informatiile furnizate de Cumparator in formularul destinat in acest sens, care se gaseste pe Site. Bijuteria Rebecca nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de Cumparator pentru factura.
6.2    Pretul, modalitatea de plata, termenul de plata, termenul de livrare sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si/sau Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
6.3      Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Vanzator, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.
6.4     Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul si de a le comunica prin e-mail Vanzatorului si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
6.5    Prin aceasta modalitate de comunicare, Cumparatorul, accesand Contul sau e-mail-ul furnizat la deschiderea Contului, va detine o evidenta a facturilor emise de Vanzator, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate doreste.
6.6   Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic, prin adaugarea acestora de catre Vanzatorul in Cont sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.
6.7     In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont sau in email-ul furnizat, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de e-mail: contact@bijuteriarebecca.ro.
6.8     Datele cardului bancar/de plata ale Clientului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile pentru Vanzator si nici nu vor fi stocate de catre de Vanzator sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei (de exemplu o Banca sau un IFN) sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, cu respectarea dispozitiilor incidente in domeniul stocarii datelor, despre a carei identitate Clientul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.
6.9    Entitatile autorizate sa presteze servicii de stocare a datelor de card sunt : 

 a.NETOPIA FINANCIAL SERVICES S.R.L. , înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/12763/2020, cod unic de înregistrare RO43131360, cu sediul în Bd. Dimitrie Pompeiu 9-9A, IRIDE BUSINESS PARK, Clădirea 24, etaj 4, Sector 2, București, 020335, societate care detine proprietatea asupra portalului de plati “Netopia”(utilizat de Vanzator in procesul de vanzari online) si care gestioneaza functionarea acestuia;

 b. EuroPayment Services S.R.L., o societate organizată în baza legii române, având sediul în Str. Mizil, nr. 2C, Bloc Socum, etaj 1, dreapta, Sector 3, București, România, înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul J40/9950/2006, cod unic de înregistrare RO18773866, societate care detine proprietatea asupra portalului de plati “EUPLATESC” (utilizat de Vanzator in procesul de vanzari online) si care gestioneaza functionarea acestuia.
6.10   Cumparatorul/Clientul va avea la dispozitie mai multe modalitati de plata, descrise mai jos:
– plata online cu cardul bancar in contul Vanzatorului, indicat pe Site;
– plata prin virament cu Ordin de Plata in contul Vanzatorului, indicat pe Site;
– plata ramburs efectuata catre reprezentantul Firmei de Curierat care va livra Bunul;
– plata directa catre reprezentatul Vanzatorului care va livra Bunul;
In cazul optarii pentru plata pretului Bunului prin virament bancar cu Ordin de Plata, va rugam sa indicati in mod expres numarul Comenzii (facturii proforma) in cadrul Ordinului de Plata, pentru o mai eficienta gestionare a platilor de catre Vanzator.
ATENTIE: Prin exceptie la cele mentionate mai sus, in cazul efectuarii unei comenzi pentru un bun care are ca status: La Comandă, sau a unei comenzi mixte care cuprinde cel putin un bun care are ca status: La Comandă, Vanzatorul poate decide sa ofere Cumparatorului/Clientului ca si optiune de plata exclusiv plata online cu cardul bancar in contul Vanzatorului, Cumparatorul/Clientul nebeficiind in acest caz si de celelalte optiuni de plata mentionate mai sus. Modalitatile de plata permise vor putea fi vizualizate la momentul finalizarii comenzii.
6.11   In cazul optarii de catre Client pentru efectuarea platii pretului prin sistemul de plata online sau prin virament bancar cu Ordin de Plata, in vederea achizitionarii oricarui Bun ori Serviciu de pe Site, Vanzatorul nu va livra Bunul achizitionat/comandat de pe Site, pana cand Pretul Bunului si/sauServiciilor nu intra contul Vanzatorului. In situatia in care Pretul Bunului si/sau Serviciilor nu intra in Contul Vanzatorului in termen de 5 zile calendaristice de la data efectuarii Comenzii, Comanda va fi anulata si se considera a nu fi existat, Vanzatorul fiind exonerat de orice raspundere, de orice natura fata de Client.
6.12  Pentru motive de securitate a Tranzactiilor este recomandat ca Utilizatorul/ Cumparatorul sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Deasemenea, nu este recomandata divulgarea parolei de acces in cont si se recomanda folosirea unei parole cat mai complexe care sa asigure acesteia un grad mai puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

7 CONDITII DE LIVRARE A BUNURILOR

7.1      Documentele care insotesc Bunul la livrare
La livrare, Bunul va fi insotit de urmatoarele documente: certificat de garantie si calitate precum si orice alt act solicitat de legislatia in vigoare la momentul livrarii.
7.2      Modificarea conditiilor de livrare. Anularea unei livrari
Posibilitatea anularii unei livrari este disponibila prin trimiterea unui e-mail catre adresa: contact@bijuteriarebecca.com
Daca v-ati razgandit si doriti sa modificati adresa de livrare, sau doriti anularea totala a livrarii, ne puteti anunta cat mai repede pe adresa de e-mail: contact@bijuteriarebecca.com. Colegii nostri de la Relatii Clienti vor face tot posibilul sa va  modifice detaliile livrarii sau sa va anuleze livrarea. Comanda poate fi anulata doar pana la momentul la care Bunul este predat din depozitul Vanzatorului catre transportatorul propriu/firma de curierat (status de verificat Comanda – “predat la transportator/curier – in curs de livrare”)
7.3     Termene de livrare
Vanzatorul se obliga sa livreze direct, prin flota proprie, sau prin intermediul unei firme de curierat Bunul comandat si achizitionat, in cel mai scurt interval de timp posibil, intr-un termen de maxim 48h (patruzeci si opt) de la data efectuarii Comenzii.
ATENTIE: In situatia produselor care au ca status: LA COMANDĂ, termenul maxim de livrare este de cel putin 15 (cincisprezece)zile lucratoare.
Termenele de livrare sunt asumate de Vanzator, cu excepţia perioadelor legale de sărbători (ex.: de Paşti, de Craciun, etc.), a promotiilor de Black Friday sau a altor campanii, când procesarea şi livrarea unei Comenzi poate dura mai mult. Vanzatorul își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale Bunurilor achizitionate online dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de Vanzator, precum cauzele de forta majora (inclusiv, dar nelimitandu-se la restrictii legate de Pandemia de virus SARS-CoV-2/COVID-19).
7.4      Detalii privind livrarea
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor care insotesc Bunul.
Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si prestarea Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei…
Livrarea presupune transportul Bunului la adresa solicitata si predarea acestuia in fata usii casei sau blocului in care este situat apartamentul. In cazul in care reprezentantii Vanzatorului, firmei de curierat considera ca este posibil ca livrarea in locul indicat de Client este de natura sa deterioreze Bunul, il vor informa in acest sens pe Client si vor inregistra aspectele semnalate in documentul de livrare. Clientul are dreptul de a accepta livrarea cu ignorarea aspectelor semnalate, insa in aceasta situatie, Vanzatorul este exonerat de orice raspundere cu privire la eventualele deteriorari ale Bunului.
In ziua programata pentru livrare veti fi contactat de un reprezentant al Vanzatorului sau al firmei de curierat agreata de Vanzator pentru comunicarea intervalului orar de livrare.
Important:
– in ziua si in intervalul orar al livrarii este necesar ca la adresa de livrare sa fie prezenta o persoana cu varsta de peste 18 ani pentru preluarea Bunului;


7.5      Costurile de livrare
Costul serviciului de livrare este calculat automat in cadrul platformei noastre online in functie de valoare comenzii, dupa cum urmeaza:

– GRATUIT – pentru comenzi cu valoarea de minimum 500 lei;

–  Pretul transportului va fi afisat inaintea finalizarii comenzii in functie de adresa completata pt coletele cu valoare mai mica de 500 lei.

8 GARANTII

8.1    Toate Bunurile comercializate de catre Vanzatorul beneficiaza de conditii de garantie si calitate conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale Vanzatorului. Bunurile achizitionate prin intermediul Site-ului vor fi insotite de certificate de garantie si calitate, rapoarte gemologice(daca este cazul), la livrare. Certificatele de garantie ce insotesc Bunurile se vor regasi impreuna cu recipisa (AWB-ul) firmei de curierat, sau vor fi inmanate personal, in situatia in care livrarea se face cu flota proprie de transport.

9 TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

9.1   In functie de modalitatea de achizitie si/sau de modalitatea de plata aleasa de Cumparator, Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata de la Vanzator catre Client/Cumparator astfel:
in cazul efectuarii platii online sau prin virament bancar (cu Ordin de Plata) inainte de livrare – la momentul realizarii livrarii, in locatia indicata in Comanda;
in cazul efectuarii platii ca ramburs la livrare – la momentul realizarii livrarii in locatia indicata in Comanda, dar nu inainte de remiterea pretului de catre Client/Cumparator catre reprezentantul firmei de curierat, in cazul in care livrarea se face prin intermediul unei firme de curierat;
in cazul efectuarii platii direct la livrare – la momentul realizarii livrarii in locatia indicata in Comanda, dar nu inainte de remiterea pretului de catre Client/Cumparator catre reprezentantul Vanzatorului, in cazul in care livrarea se face prin flota proprie a Vanzatorului.
Prin livrare se intelege predarea Bunului si a documentelor care il insotesc, conform prezentului Document si semnarea de primire a documentului de transport al Bunului, furnizat de curier sau personalul vanzatorului, la momentul predarii acestuia.

10 DREPTUL DE RETRAGERE

10.1   Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu neprestat inca, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele mentionate expres in prezentul Document. Astfel, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu neprestat inca, expiră în termen de 14 zile de la:
   a. ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a Bunului achizitionat online;
ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură Comandă Bunuri multiple cu termene de livrare separate;
  b. ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun din ultimul lot sau a ultimei piese dintr-un Bun – în cazul livrării unui Bun care constă din mai multe loturi sau piese.
10.2  In cazul exercitarii dreptului de retragere, Cumparatorul va returna Produsele fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care a primit produsele din Contract. Termenul este respectat daca Produsele sunt returnate de Cumparator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.  Produsele trebuie sa fie returnate in conditii de siguranta.
10.3   In situatia exercitarii dreptului de retragere, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea Produsului returnat cu un alt Produs disponibil pentru vanzare, situatia in care i se va rambursa doar diferenta dintre valoarea Produsului returnat, in conditiile prezentului Document si pretul noului Produs, sau, dupa caz, Cumparatorul va achita diferenta de pret, daca valoarea Produsului disponibil ales la schimb este mai mare.
10.4    In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, in termenul legal mai sus specificat, acesta va completa formularul tip disponibil online la adresa: Politică de retur, si va solicita neechivoc in scris acest lucru, prin e-mail la adresa: contact@bijuteriarebecca.com.
Este recomandata completarea acestui formular (daca acesta este implementat pe site) de catre Cumparator la momentul in care a ambalat si pregatit Produsele  achizitionate pe care doreste sa le returneze, conform dispozitiilor de mai jos.
Produsele se returneaza, in ambalajul original, insotite de factura si/sau bonul fiscal de achizitie, precum si documentele aferente (certificate de garantie si calitate/rapoarte gemologice).
10.5 Regula in ceea ce priveste Costurile de retur este aceea ca acestea sunt in sarcina Cumparatorului/Clientului, care ia act de aceasta prevedere prin aderarea la prezentul document Termeni si Conditii Online.
10.6    In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din Contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit Produsul respectiv.
10.7    In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract, dar isi rezerva dreptul de a diminua valoarea Produsului, conform clauzelor de mai jos. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
10.7.1 pentru Comenzile achitate cu card bancar, prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
10.7.2 pentru Comenzile achitate cu OP -> prin virament bancar in contul transmis de Client/Cumparator;

10.7.3 pentru Comenzile, achitate ramburs, prin restituirea contravalorii Produsului in contul bancar transmis de Client/Cumparator;
10.7.4 pentru Comenzile achitate prin card de credit, prin restituirea contravalorii Produsului in contul bancar transmis de Client/Cumparator;
ATENTIE: Returnarea Pretului se face exclusiv in contul indicat expres de Client/Cumparator in scris, transmis in formularul completat sau prin e-mail Vanzatorului in acest scop. Nu se fac returnari in numerar sau ramburs.
10.8    In caz de solicitare de retragere a Clientului/Cumparatorului din Contract, cu titlu de exceptie de la termenul de 14 zile, Vanzatorul are dreptul de a amana rambursarea sumei pana la primirea Produsului(-selor) si efectuarea receptiei calitative/cantitative – evaluarea starii Produsului(-selor).
10.9 In cazul exercitarii dreptului de retragere, returul Produselor se va efectua prin intermediul Vanzatorului sau al firmei de curierat contractate de acesta care a afectuat livrarea initiala sau care este indicat expres de Vanzator. Cumparatorul poate opta insa pentru orice forma de expediere a Produsului atata timp cat aceasta asigura si garanteaza integritatea si siguranta Produsului pe cheltuiala proprie. Estimativ, costul expedierii retur, in cazul exercitarii dreptului de retragere de catre Cumparator, va fi egal cu costul transportului de la livrare daca se respecta acelasi tip de ambalare (plic/colet) exceptand situatia in care Produsul a fost achizitionat in urma unei campanii de marketing ce include transportul gratuit. In aceeasta situatie, costul transportului retur va fi comunicat Cumparatorului si va fi dedus din valoarea Bunului returnat.
In situatia in care returul are loc ca urmare a existentei unor neconformitati la Produsele livrate din motive imputabile Vanzatorului (exemplu: a fost livrat un alt Produs decat cel comandat, sau Produsul comandat prezinta defecte etc.), costul returului este suportat de Vanzator.Din ratiuni logistice si de organizare interna a Vanzatorului, returul se va face pe cat posibil cu etichetele inițiale intacte și returnand toate documentele cu care a fost livrat produsul.
10.10   Daca Produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou ( Produsul este deteriorat total ori partial, prezinta semne de purtare etc.), ne rezervam dreptul de a refuza restituirea pretului. In aceasta situatie Cumparatorul poate opta sa reintre in posesia Produsului returnat Vanzatorului, transportul fiind suportat de catre Cumparator, comunicand in acest sens optiunea sa Vanzatorului.
Vanzatorul isi rezerva dreptul de a limita serviciul de vanzare produse online in cazul unor retururi repetate si/sau nejustificate si/sau exercitate cu reacredinta de catre Cumparator, indiferent de tipul Produsului  returnat. Cumparatorul va fi informat printr-o notificare scrisa sau posta electronica, atunci cand se constata un astfel de comportament incorect, anterior impunerii unor astfel de restrictii cauzate de un comportament abuziv.

11 CONFIDENTIALITATE

 11.1   Vanzatorul va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.
11.2    Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract, fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
11.3  Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui Site, oferiti si permiteti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. Vanzatorul nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
 

12 PROMOTII, CAMPANII, OFERTE SI MESAJE PUBLICITARE

12.1. Vanzatorul poate publica pe Site informatii ori mesaje despre Produse, Servicii si/sau Promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.
12.2.  Promotiile/ofertele prezentate pe Site sunt valabile in limita stocului disponibil. Promotiile sunt valabile pe perioade limitate de timp, de regula mentionate in mesajele ce le insotesc.
12.3.  Vanzatorul poate retrage sau poate modifica o oferta de Produse si/sau Servicii, in orice moment, fara a datora cuiva penalitati sau alt gen de daune, de orice natura.
12.4.  Preturile afisate pe Site taiate de o linie semnifica pretul de lista, iar pretul netaiat este pretul pe care trebuie sa il achite Clientul pentru achizitionarea Produsul/Serviciului. In cazul in care sunt Produse/Servicii in promotie, acestea nu includ pretul aferent Serviciului de transport. Astfel, se evidentiaza promotia pentru fiecare Produs/Serviciu, prezentand pretul initial (taiat), respectiv pretul de promotie (de plata).
12.5.  Toate informatiile din evenimentele de vanzare folosite pentru descrierea Produselor/Serviciilor, caracteristici si greutate, a preturilor, a stocurilor per Produs si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia link-uri catre alte site-uri etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind cu titlu de prezentare.
   

13 COMUNICARI COMERCIALE

13.1   Utilizatorul/Cumparatorul/ Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:
prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la Vanzator;(………link dezabonare ……..)
prin contactarea Vanzatorului si transmiterea unui mesaj clar privind dezabonarea.
In urma achizitionarii unui Produs si/sau Serviciu, Vanzatorul va putea transmite Cumparatorului/ Clientului  Comunicari Comerciale cu privire la:
sugestii de Produsei sau Servicii recomandate a fi utilizate impreuna cu Produsele si/sau Serviciul achizitionat;
Solicitare feed-back privind experienta avuta pe Site, cu ocazia efectuarii achizitiei online, si/sau privind experienta cu expedierea Produsului/prestarea Serviciilor, cu ocazia primirii Produsului/prestarii Serviciului la adresa indicata;
Newsletter, dar numai in caz de abonare la acest gen de serviciu; Newsletter-ul se poate trimite si Utilizatorului care nu a achizitionat inca vreun Produs/Serviciu de pe Site, dar care si-a create un Cont pe Site si si-a exprimat acordul pentru primirea unor astfel de Comunicari.
Utilizatorul/Clientul se poate dezabona, in orice moment, de la Comunicarile Comerciale mentionate in prezentul Document, de mai sus prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator sau prin contactarea Vanzatorului in acest sens.
De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Produse si Servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele Dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile Dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea Dvs. si nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea Vanzatorului in modalitatile mentionate in prezentul Document.
 

14 Review-uri. Comentarii. Intrebari si Raspunsuri

Scrierea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori, in sectiunile “Contact” si “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative si se vor referi la caracteristicile unui Produs sau Serviciu.
In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii acorda Vanzatorului un drept neexclusiv, perpetuu, irevocabil si nelimitat teritorial  de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest Continut.
Fiecare Utilizator/Client/Cumparator, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:
sa faca referiri doar la caracteristici unui anumit Produs si/sau Serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;
sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv;
sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator, ori Vanzatorul si/sau personalul, angajatii, reprezentantii, prepusii, colaboratorii, consilierii acestuia;
sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site astfel: orice Intrebare va fi inscrisa in sectiunea “Contact”, si orice Review va fi inscris in sectiunea “Review-uri”;
sa se asigure ca informatiile introduse sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit Produs si/sau Serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;
sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de e-mail, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;
sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;
sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.
Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul va adauga si un Rating relevant pentru Bunul sau Serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al Bunului si/sau Serviciului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.
Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Utilizator/Client/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca se incalca Termeni si Conditii Online de pe Site. Textele sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.
In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului de a inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari sau Raspunsuri in sectiunile “Intrebari si raspunsuri ale clientilor” si “Review-uri” si chiar de a suspenda / elimina contul acestuia de pe Site.
Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie adresa de e-mail: contact@bijuteriarebecca.com. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 15 de zile calendaristice de la primirea acestora.

15 RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si nici pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor si/sau Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, fiind  responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul/ Clientul Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Online afisate pe Site in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii Continutului si/sau la data plasarii Comenzii.
Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Online afisate pe Site pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili tuturor Utilizatorilor/Clientilor / Cumparatorilor de la momentul afisarii pe Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

Vanzatorul nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi/link-uri din Continut, indiferent de natura acestor legaturi/link-uri. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.
Vanzatorul este exonerat de orice vina in cazul utilizarii site-urilor si/sau al Continutului transmis catre Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul site-urilor, e-mail-ului sau al unui angajat al Vanzatorul, atunci cand aceasta utilizare a Continutului poate produce pagube de orice natura Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.
Vanzatorul nu garanteaza Utilizatorului/Clientului acces pe Site sau la Bunuri si/sau Servicii, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe Site (a inregistrarii pe Site a unui Cont al Utilizatorului/Clientului).
Vanzatorul nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:
–  Site-ul, Produsul sau Serviciul va fi potrivit cerintelor sau asteptarilor Utilizatorului/Clientului;
– Site-ul va functiona neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel;
–  Bunurile/Serviciile obtinute ca bonus, in cadrul vreunei promotii ori campanii publicitare, la Bunurile achizitionate prin intermediul Site-ului, vor corespunde cerintelor sau asteptarilor Clientului.
Operatorii, administratorii si/sau proprietarii Site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare etc., care pot aparea intre Client si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul Site-ului, decat in limita prevederilor din Document.
15.10 Vanzatorul nu raspunde pentru daunele de orice fel si de orice natura create din distrugerea Produselor cumpărate și/sau daunele directe sau indirecte.

Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru produsele din argint sau argint placat cu aur care se innegresc. Toate produsele din argint 925 sunt calitate Premium. Insa, in contact cu pielea, la 1% dintre persoane, argintul se innegreste. Este o reactie chimica, normala, care nu are nicio legatura cu proprietatile sau calitatea argintului. Pt prevenirea acestui fenomen, puteti achizitiona o laveta speciala pentru curatarea argintului pt uz zilnic.De asemenea, bijuteriile de argint care stationeaza fara a fi purtate se innegresc. Se precizeaza faptul ca placajul cu aur de 18kt respectiv rodiu, desi este aplicat in strat dublu, se va duce in timp. Bijuteria ramane insa din argint 925.

16 MASURI PRIVIND LIMITAREA POSIBILITATII DE FRAUDA

16.1 Vanzatorul nu solicita Utilizatorilor/Clientilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS etc.) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale. Clientul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.
16.2 Vanzatorul isi declina orice responsabilitate, in situatia in care un Utilizator/Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca reprezinta interesele Vanzatorului.
16.3 Utilizatorul/Clientul se obliga sa informeze Vanzatorul asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.
16.4   Vanzatorul nu promoveaza SPAM-ul. Orice Utilizator/Client/ care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe Site poate opta pentru dezactivarea contului de Utilizator/ Client aferent acestei adrese de e-mail.
16.5 Comunicarile realizate de catre Vanzator prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii Continutului.
16.6 Urmatoarele actiuni  vor fi considerate tentativa de fraudare a Continutul Site-ului Vanzatorului:
          – de a altera sau de a modifica Continutul Site-ului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre Vanzatorul catre Clienti;
          – de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza Site-ul;
          – de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, Continutul expediat prin orice mijloc de catre Vanzator catre Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al Continutului.
            Vanzatorul isi rezerva dreptul de intreprinde orice masuri legale care se impun in astfel de situatii, incusiv de a formula plangere penala  impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa, sau a(u) pus in opera astfel de actiuni.

17 PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL. COOKIES

 17.1 PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Va rugam sa parcurgeti Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.
17.2 FOLOSIREA COOKIE-URILOR
Va rugam sa parcurgeti Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.


18 FORTA MAJORA

Nici una din Parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului Partilor si care nu poate fi evitat.
Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
 

19 LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Document este supus legii romane.
In cazul existentei unor neintelegeri intre Vanzator si Utilizator/Cumparator/Client se vor aplica prevederile prezentului Document – Termeni si Conditii Online
Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila. In cazul in care rezolvarea pe cale amiabila a acestor litigii nu va fi posibila intr-un termen de maximum 60 de zile de la debutul lor, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul Vanzatorului.

20 DISPOZITII FINALE

Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea etc. Site-ului si/sau al oricarui Continut trimis de catre Vanzatorul Utilizatorului/Clientului/ prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic etc.), Utilizatorul/Clientul/ se declara de acord cu si accepta prevederile acestui Document (“Termeni si Conditii Online”).
21.2. Daca oricare dintre dispozitiile de mai sus va fi gasita nula, nevalida, nefunctionala, sau nelegala, indiferent de cauza, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte prevederi ale Documentului.
21.3. Pentru mai multe detalii va rugam sa apelati Serviciul Suport Clienti prin e-mail pe adresa: contact@bijuteriarebecca.com, unde/de unde veti un raspuns in cel mai scurt timp. Programul de functionare al serviciului de Suport Clienti este de Luni pana Vineri, in intervalul 10:00 -18:00, cu exceptia zilelor de Sarbatori Legale, asa cum sunt acestea stabilite de lege.