Certifică-ți pietrele prețioase bijuteriile 
cu ajutorul experților noștri

Prin intermediul colaborării noastre cu experții gemologi din cadrul Centrului Gemologic Român – îți va oferi certificatul gemologic pentru pietrele tale prețioase!
Acest certificat presupune o expertiză de specialitate, efectuată în laborator, care atestă caracteristicile fizice și vizuale ale bijuteriilor tale cu nestemate.

Ce facem, mai exact?

Folosind instrumente de ultimă generație, colaboratorii noștri – experți gemologi – vor analiza în laborator pietrele prețioase, în baza a patru standarde de clasificare, internațional valabile.

01.

CLaritatea

Este unul dintre cele mai importante atribute, și se referă la prezenţa sau absenţa incluziunilor şi imperfecţiunilor într-o piatră preţioasă. 

02.

Culoarea

Este o caracteristică importantă a pietrelor definită prin ton, saturație și nuanță: indiferent că vorbim de diamante sau alte nestemate. 

Culoarea se evaluează în raport cu o scală prestabilită: de la D (incolor) la Z (saturat). 

03.

Caratajul

Caratajul se referă la greutatea diamantelor. Această caracteristică este exprimată prin carat, unitatea standard utilizată pentru pietrele preţioase. Un carat este egal cu 0.2 grame, iar prescurtarea sa, folosită adesea, este “ct”.

04.

Tăietura

Tăietura se referă la felul în care o piatră este fațetată, la simetria proporțiilor și luciul final de pe suprafața pietrei. 

Există mai multe tipuri de tăieturi, printre cele mai comune se numără: brilliant-cut, cushion-cut sau princess-cut. 

Precizie, autenticitate, calitate

Fie că este vorba despre un moștenire de familie sau o piatră prețioasă nou achiziționată, recunoaștem dorința tuturor de a descoperi valoarea reală și, mai ales, autenticitatea acestora. De aceea, suntem mândri să vă prezentăm serviciul nostru de certificare gemologică.

Echipa noastră calificată de gemologi și experți în bijuterii, evaluează meticulos fiecare piatră și fiecare piesă de bijuterie, utilizând tehnici și tehnologii de ultimă generație pentru a asigura cu precizie și exactitate autenticitatea și calitatea acestora.

Atunci când apelați la serviciile Bijuteriei Rebecca, în vederea obținerii unui certificat gemologic, alegeți transparența și liniștea sufletească. Certificările noastre cuprinzătoare depășesc stadiul unui simplu certificat de garanție.

Oferind evaluări și documentații detaliate, prin intermediul unui raport gemologic efectuat în colaborare cu Centrul Gemologic Român – autoritate recunoscută atât în țară, cât și în străinătate, vă oferim, în primul rând, o soluție profesională și etică.

Ce atestă un certificat gemologic?

O simplă garanție emisă de retailer nu este, uneori, suficientă pentru a garanta caracteristicile produsului achiziționat.
Descrierea anumitor caracteristici are o importanță deosebită în determinarea prețului real al pietrei prețioase, iar acestea pot lipsi din certificatul de garanție.

Prețul real poate fi, de fapt, diferit de prețul presupus sau de cel de vânzare.
O analiză gemologică descrie, într-un mod științific și obiectiv, caracteristicile unei pietre prețioase – care sunt parametrii pentru clasificarea și cotarea acesteia.
Atestă caracteristicile fizice și vizuale ale unei pietre prețioase sau semiprețioase, determinate în urma testelor făcute de un gemolog cu instrumente specifice, în condiții de laborator. Înainte de aplicarea standardelor de clasificare a pietrelor este necesară identificarea pietrei examinate, aceasta poate fi clasificată ca naturală, sintetică sau simulant.

*Preț pornind de la 200 RON*

Un factor în stabilirea valorii

Un alt aspect important este tratamentul aplicat pietrelor naturale. În ultimii 30 de ani au fost dezvoltate numeroase tratamente în scopul îmbunătățirii culorii și/sau clarității pietrelor și au avut ca efect creșterea disponibilității pietrelor naturale pe piața. Însă, valoarea pietrelor netratate este mult mai mare decat a celor supuse tratamentelor, deci este un factor determinant în vederea stabilirii valorii.

Raportul / certificatul gemologic nu este o evaluare valorică a unei pietre / bijuterii, dar influențează valoarea acestora. Evaluarea valorică este făcută ulterior de către un evaluator sau bijutier pe baza raportului gemologic.

Obține acum certificatul pentru bijuteriile tale!

Tot ce trebuie să faci este să completezi acest formular, iar unul dintre experții gemologi, din cadrul Centrului Gemologic Român, te va contacta pentru a stabili data evaluării bijuteriilor tale!