Comandă acum și beneficiezi de plata în rate cu dobândă 0% la comenzile până în 2000 Lei și transport în 24-48h!

Transport Gratuit la comenzi de peste 500 lei!

Îngrijirea bijuteriilor

Îngrijirea bijuteriilor

Bijuteriile se aseamănă cu cele mai prețioase relații ale noastre – putina dragoste poate duce departe. La fel ca orice alt obiect din garderobă, bijuteriile trebuiesc curățate și întreținute corespunzător. Înțelegerea modului de îngrijire poate face o diferență uriașă în menținerea strălucirii acestora. Pentru a vă asigura că bijuteriile dvs. rămân în cea mai bună stare posibilă pt o perioadă îndelungată de timp, este bine să respectați următoarele sfaturi de îngrijire:
Vă recomandăm să depozitați piesele individual, deoarece bijuteriile se pot zgâria dacă intră în contact cu alte obiecte. Se recomandă să depozitați bijuteriile în cutia primita la achizitionare acestora sau într un pouch de bijuterii pentru a evita abraziunea metalului sau a pietrelor și, în mod ideal, să le depozitați într-un loc uscat și cu umiditate scăzută. vă sfătuim să vă scoateți bijuteriile atunci când faceți duș sau baie și, în special, atunci când vă aflați pe plajă, în mare și în apă cu clor. Conținutul de clor din apă, în special la temperaturi ridicate, va deteriora sau decolora permanent bijuteriile în timp. De asemenea, vă sfătuim să nu purtați bijuteriile în timpul exercițiilor fizice, grădinăritului sau oricărei activități care implică expunerea bijuteriilor la lovituri repetate, zgârieturi sau suprafețe dure și abrazive.  Limitați expunerea bijuteriilor dvs. la lumina directă a soarelui, la umiditate sau la căldură.  Scoateți-le atunci când aplicați parfum, loțiuni sau alte produse care conțin substanțe chimice. 

Ingrijirea Aurului

Pentru a preveni deteriorarea bijuteriilor din aur alb, galben sau roz, vă recomandăm să le depozitați în siguranță, departe de alte piese, pentru a evita matuirea sau abraziunea acestora. Aurul trebuie ținut departe de substanțele chimice, cum ar fi produsele de curățare și de înfrumusețare, pentru a evita decolorarea metalului.

Toate bijuteriile din aur alb de 18 kt/14kt au fost placate cu rodiu, acesta fiind un strat aplicat pe metal pentru a accentua finisajul alb strălucitor al metalului dar poate fi deosebit de sensibil la decolorare atunci când intră în contact cu substanțe chimice. În cazul în care acest lucru se întâmplă, le puteți prezenta in magazin, unde vă putem oferi un serviciu de placare cu rodiu pentru a readuce strălucirea albă.

Ingrijirea pietrelor prețioase

Pietrele se pot ciobi dacă sunt lovite cu suficientă forță. Pietrele prețioase precum  ametistul, smaraldul, opalul, perla, peridotul, tanzanitul și turmalina sunt foarte delicate și se pot fractura ușor. 

Aveți grijă să evitați contactul cu dizolvantul de lac de unghii, parfumul sau fixativul de păr. Alcoolul, parfumurile pe bază de ulei și emolienții pot îndepărta placajul cu rodiu sau deteriora pietrele prețioase. Vă sfătuim să vă scoateți bijuteriile sau să purtați mănuși atunci când efectuați treburi casnice care implică substanțe chimice sau abrazive.

Diamantele

Diamantele sunt bine cunoscute pentru duritatea lor pe scara Mohs, însă ele pot fi totuși ciobite sau fisurate atunci când sunt lovite și trebuie avut grijă să se evite contactul dur atunci când sunt purtate. 

Curățați-le intr o maniera gentila cu detergent de vase/ sapun lichid fără parfum și apă calduta, clătiți și uscați-le cu o cârpă moale, fără scame. 
Rubinele și safirele sunt relativ dure pe scara Mohs, ceea ce face ca aceste pietre să poată fi purtate zilnic. Cu toate acestea, la fel ca și diamantele, ele pot fi totuși ciobite sau fracturate atunci când sunt lovite și trebuie avut grijă să se evite contactul dur atunci când sunt purtate.

Rubinele și safirele

Rubinele și safirele pot fi curățate cu ușurință folosind apă caldă cu săpun și o perie moale și blândă și uscate cu o cârpă fără scame pentru a îndepărta orice murdărie și grăsime. Aparatele de curățare cu ultrasunete și cu aburi sunt de obicei sigure pentru pietrele netratate, tratate termic sau tratate prin difuzie.

Smaraldele

Smaraldele sunt faimoase pentru istoria lor, iar culoarea lor verde intens și luxuriantă este una care nu poate fi egalată de nicio altă piatră. Ele sunt cu atât mai prețioase in stare naturala, dar majoritatea sunt tratate cu ulei pentru a îmbunătăți claritatea și strălucirea. Din acest motiv, se recomandă să nu folosiți abur sau soluții de curățare și să folosiți doar apă caldă și săpun, iar lustruirea să se facă cu o cârpă moale care nu lasă scame.

PIETRE ORGANICE SAU POROASE

Anumite pietre pretioase precum chihlimbarul, turcoazul, opalul sau perlele, pot fi pătate de uleiuri sau anumite lichide, așa că este important să evitați contactul cu cremele de față, loțiunile și substanțele chimice de uz casnic.

Majoritatea pietrelor prețioase poroase nu trebuie curățate cu apă sau scufundate în apă, deoarece acest lucru poate cauza decolorarea și le poate deteriora.

Vă recomandăm să folosiți o cârpă moale și uscată, fără scame, pentru a îndepărta cu grijă orice murdărie care s-a adunat în jurul montura bijuteriei. Curățarea cu ultrasunete și curățarea cu aburi nu sunt recomandate pentru a fi utilizate la pietrele poroase.

​​Abonează-te acum la newsletter și primești gratuit E-Book-ul Rebecca Jewelry!

Ghidul este conceput pentru a te ajuta să alegi bijuteria perfectă în funcție de ocazie sau de persoana căreia vrei să-i acorzi această atenție specială.

Coșul tău
Conectează-te

Încă nu ai cont?

Începe să scrii pentru a putea vedea produsele pe care le cauți.
Magazin
0 Favorite
0 items Coș
Contul meu
0 Compară

Marcare bijuterii

Conform OG190/2000 firma noastra este autorizata ca Operator de metale si pietre pretioase cu Autorizatia nr. 0011859/ 2021

Fiecare bijuterie REBECCA este testata/marcata de ANPC cu marca de stat si poarta marca de responsabilitate a producatorului – RGT, precum si marca de titlu a aurului (375, 585, 750) 

×