Bucurați-vă de magia unei străluciri ce nu cunoaște limite, cu noua noastră colecție de bijuterii ”Brillance de Lune”. Îmbinând arta, pasiunea și măiestria, fiecare bijuterie din această colecție spune o poveste unică.
Îngrijirea bijuteriilor
Îngrijirea bijuteriilor
Ingrijirea Aurului
Pentru a preveni deteriorarea bijuteriilor din aur alb, galben sau roz, vă recomandăm să le depozitați în siguranță, departe de alte piese, pentru a evita matuirea sau abraziunea acestora. Aurul trebuie ținut departe de substanțele chimice, cum ar fi produsele de curățare și de înfrumusețare, pentru a evita decolorarea metalului.
Toate bijuteriile din aur alb de 18 kt/14kt au fost placate cu rodiu, acesta fiind un strat aplicat pe metal pentru a accentua finisajul alb strălucitor al metalului dar poate fi deosebit de sensibil la decolorare atunci când intră în contact cu substanțe chimice. În cazul în care acest lucru se întâmplă, le puteți prezenta in magazin, unde vă putem oferi un serviciu de placare cu rodiu pentru a readuce strălucirea albă.
Ingrijirea pietrelor prețioase
Pietrele se pot ciobi dacă sunt lovite cu suficientă forță. Pietrele prețioase precum ametistul, smaraldul, opalul, perla, peridotul, tanzanitul și turmalina sunt foarte delicate și se pot fractura ușor.
Aveți grijă să evitați contactul cu dizolvantul de lac de unghii, parfumul sau fixativul de păr. Alcoolul, parfumurile pe bază de ulei și emolienții pot îndepărta placajul cu rodiu sau deteriora pietrele prețioase. Vă sfătuim să vă scoateți bijuteriile sau să purtați mănuși atunci când efectuați treburi casnice care implică substanțe chimice sau abrazive.
Diamantele
Diamantele sunt bine cunoscute pentru duritatea lor pe scara Mohs, însă ele pot fi totuși ciobite sau fisurate atunci când sunt lovite și trebuie avut grijă să se evite contactul dur atunci când sunt purtate.
Curățați-le intr o maniera gentila cu detergent de vase/ sapun lichid fără parfum și apă calduta, clătiți și uscați-le cu o cârpă moale, fără scame.
Rubinele și safirele sunt relativ dure pe scara Mohs, ceea ce face ca aceste pietre să poată fi purtate zilnic. Cu toate acestea, la fel ca și diamantele, ele pot fi totuși ciobite sau fracturate atunci când sunt lovite și trebuie avut grijă să se evite contactul dur atunci când sunt purtate.
Rubinele și safirele
Rubinele și safirele pot fi curățate cu ușurință folosind apă caldă cu săpun și o perie moale și blândă și uscate cu o cârpă fără scame pentru a îndepărta orice murdărie și grăsime. Aparatele de curățare cu ultrasunete și cu aburi sunt de obicei sigure pentru pietrele netratate, tratate termic sau tratate prin difuzie.
Smaraldele
PIETRE ORGANICE SAU POROASE
Anumite pietre pretioase precum chihlimbarul, turcoazul, opalul sau perlele, pot fi pătate de uleiuri sau anumite lichide, așa că este important să evitați contactul cu cremele de față, loțiunile și substanțele chimice de uz casnic.
Majoritatea pietrelor prețioase poroase nu trebuie curățate cu apă sau scufundate în apă, deoarece acest lucru poate cauza decolorarea și le poate deteriora.
Vă recomandăm să folosiți o cârpă moale și uscată, fără scame, pentru a îndepărta cu grijă orice murdărie care s-a adunat în jurul montura bijuteriei. Curățarea cu ultrasunete și curățarea cu aburi nu sunt recomandate pentru a fi utilizate la pietrele poroase.