Comandă acum și beneficiezi de plata în rate cu dobândă 0% la comenzile până în 2000 Lei și transport în 24-48h!

Transport Gratuit la comenzi de peste 500 lei!

bijuteria rebecca

Inelul de logodnă cu rubin: un simbol al dragostei eterne

golden-ring-with-ruby-stone-on-white-background-2022-11-08-00-04-22-utc

Inelul de logodnă cu rubin: un simbol al dragostei eterne

Atunci când vine vorba de alegerea unui inel de logodnă, există o mulțime de factori de luat în considerare. Trebuie să ți cont de stilul inelului, de metalul din care este confecționat și, bineînțeles, de mărimea și calitatea pietrei prețioase centrale.

Dar mai există un factor de care nu trebuie să uiţi: piatra. Iar, atunci când vine vorba de pietre, nu există o piatră prețioasă mai emblematică decât rubinul!

Ce este un rubin?

Rubinul este o piatră prețioasă a cărei culoare variază de la roz până la roșu sângeriu, făcând parte din familia mineralului corindon. Este una dintre cele mai cunoscute pietre prețioase, alături de diamante, safire și smaralde. Rubinele sunt identificate pentru culoarea lor roșie, care este cauzată de prezența cromului în mineralul corindon.

Rubinele sunt foarte apreciate pentru frumusețea și durabilitatea lor. Sunt a doua cea mai dură piatră prețioasă, cu o duritate de 9 pe scara Mohs, ceea ce le face rezistente la zgârieturi și la alte tipuri de deteriorări. Rubinele sunt, de asemenea, extrem de rare, iar cele mai bune exemplare pot fi destul de valoroase.

Rubinele se găsesc într-o serie de țări din întreaga lume, inclusiv în Thailanda, Myanmar și Afganistan. Culoarea, claritatea și dimensiunea unui rubin pot afecta valoarea acestuia. Cele mai apreciate rubine sunt cele cu o culoare roșie bogată, saturată și cu incluziuni (defecte interne) minime.

Fiecare rubin este unic, cu propriile sale incluziuni și imperfecțiuni, cu propriile sale variaţiuni de culoare şi nuanţă. Așa că atunci când îi oferi logodnicei tale un inel din rubin, îi dăruiești ceva cu adevărat unic – la fel ca ea.

De ce ar trebui să alegi un rubin pentru inelul de logodnă?

  • Rubinele sunt un simbol al iubirii și al pasiunii. Ele sunt adesea asociate cu emoții puternice, ceea ce le face o alegere potrivită pentru un inel de logodnă. De asemenea, se cred despre rubine că aduc noroc și bogăție – o modalitate sigură de a vă începe viața împreună într-o notă pozitivă.

  • Rubinele sunt rare și valoroase. Prin urmare, un inel de logodnă din rubin poate fi un simbol luxos și special al iubirii și al angajamentului.

  • Rubinele sunt unele dintre cele mai dure pietre prețioase. Acest lucru înseamnă că sunt rezistente la zgârieturi și la alte tipuri de deteriorări, ceea ce le face să fie o alegere bună pentru purtarea zilnică.
  • Rubinele sunt disponibile într-o varietate de culori (își datorează culoarea intensă abundenței de crom). În timp ce roșul este cea mai tradițională și cunoscută culoare pentru rubine, acestea pot fi găsite și în nuanțe de roz, violet și chiar portocaliu. Asta înseamnă că există un inel de logodnă cu rubin pentru fiecare gust și stil!

  • Rubinele sunt o alegere clasică. Acestea au fost foarte apreciate de-a lungul secolelor și au fost folosite în bijuterii de mii de ani. Drept urmare, sunt o alegere atemporală și clasică pentru un inel de logodnă.

Cum alegem o piatră de rubin pentru inelul de logodnă?

Acum că ești gata să faci pasul cel mare și să achiziționezi un inel de logodnă cu rubin, este timpul să alegi piatra. Dar de unde începi?

  1. Calitate: Calitatea rubinului este importantă atunci când se alege o piatră prețioasă pentru o bijuterie cum ar fi inelul de logodnă. Caută un rubin cu o tăietură bună, o culoare bogată și uniformă și un nivel ridicat de claritate. Cei 4 C (tăietură, culoare, claritate și carataj) pot fi utilizați pentru a evalua calitatea unui rubin.
  2. Dimensiunea și forma: Rubinele vin într-o varietate de mărimi și forme, așa că alege unul care se potrivește cu piesa de bijuterie dorită. Ia în considerare designul general al piesei și modul în care dimensiunea și forma rubinului se va potrivi cu celelalte elemente.
  3. Culoare: Rubinele pot veni în nuanțe de roșu, roz, violet și chiar portocaliu. Alege o culoare preferată, dar care să se potrivească şi cu celelalte elemente ale piesei.
  4. Raritate: Rubinele sunt nişte pietre prețioase rare și valoroase, astfel încât raritatea rubinului poate fi, de asemenea, un factor în alegerea acestuia pentru o bijuterie.

Semnificația rubinului în alegerea inelului de logodna

Rubinele sunt adesea asociate cu dragostea, pasiunea și emoțiile puternice. De asemenea, se crede că aduc noroc, prosperitate și fericire celor care le poartă.

În multe culturi, rubinele sunt văzute ca un simbol al angajamentului și al fidelității, ceea ce le face să fie o alegere populară pentru un inel de logodnă. De asemenea, sunt considerate o alegere clasică și atemporală, fiind apreciate de secole de-a rândul pentru frumusețea și valoarea lor.

În general, semnificația alegerii unui inel de logodnă cu rubin va depinde de credințele și valorile persoanei care îl poartă. Pentru unii, un inel de logodnă cu rubin poate simboliza sentimentele puternice de dragoste și angajament pe care le au pentru partenerul lor, în timp ce pentru alții poate fi, pur și simplu, o bijuterie frumoasă și valoroasă.

Care sunt principalele diferențe legate de originea rubinelor?

În general, calitatea, culoarea, claritatea și raritatea rubinelor pot varia în funcție de ţara de provenienţă. Aceste pietre preţioase sunt exploatate din diverse părţi ale lumii, inclusiv din Afganistan, India, Madagascar și Thailanda. 

Iată câteva dintre principalele diferențe între originile rubinelor din diferite țări:

Afganistan: Rubinele din Afganistan sunt cunoscute pentru culoarea lor roșie, intensă, și pentru claritatea lor bună. Aceste rubine sunt adesea încălzite pentru a le îmbunătăți culoarea și claritatea, și pot fi tratate cu alte substanțe pentru a le îmbunătăți aspectul.

India: Rubinele din India sunt cunoscute pentru nuanța lor roz deschis sau purpuriu. Și aceste rubine sunt adesea tratate termic sau cu substanțe chimice pentru a-și îmbunătăți culoarea și claritatea.

Madagascar: Rubinele din Madagascar sunt cunoscute pentru culoarea lor roșie vibrantă și pentru claritatea lor bună. Aceste rubine sunt adesea netratate, ceea ce le face să fie foarte apreciate de colecționari și, de asemenea, sunt ceva mai costisitoare.

Thailanda: Rubinele din Thailanda sunt cunoscute pentru culoarea roșie intensă. Aceste rubine sunt adesea încălzite pentru a le îmbunătăți culoarea și claritatea, și pot fi tratate cu alte substanțe pentru a le îmbunătăți aspectul, ceea ce scade din valoarea lor.

Așadar, ce mai aștepți? Caută chiar astăzi inelul de logodnă cu rubin care să încununeze iubirea voastră unică, atemporală şi fără de sfârşit!  

Bibliografie:

Marijan Dundek - ”Diamonds” | Centrul Gemologic Român | M. O'Donoghue - ”Artificial Gemstones” | D. Cunningham - ”Practical Gemmology” | J. Fishman - ”Beyond the four C's” | J. Edward - ”The Smithsonian National | Gem Collection―Unearthed: Surprising Stories Behind the Jewels” | A.Raden - ”Stoned: Jewelry, Obsession and How Desire Shapes the World”

gia.education.org

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

​​Abonează-te acum la newsletter și primești gratuit E-Book-ul Rebecca Jewelry!

Ghidul este conceput pentru a te ajuta să alegi bijuteria perfectă în funcție de ocazie sau de persoana căreia vrei să-i acorzi această atenție specială.

Coșul tău
Conectează-te

Încă nu ai cont?

Începe să scrii pentru a putea vedea produsele pe care le cauți.
Magazin
0 Favorite
0 items Coș
Contul meu
0 Compară

Marcare bijuterii

Conform OG190/2000 firma noastra este autorizata ca Operator de metale si pietre pretioase cu Autorizatia nr. 0011859/ 2021

Fiecare bijuterie REBECCA este testata/marcata de ANPC cu marca de stat si poarta marca de responsabilitate a producatorului – RGT, precum si marca de titlu a aurului (375, 585, 750) 

×